Bagtanken

Hvorfor jeg holder fredagsbarer

Formålet med mine fredagsbarer er ganske enkelt, at skabe et opløftende mødested og en ladestation, der minder os alle sammen om at gøre mere af det, der betyder noget.

Det er en opfordring til at lægge telefonen, slukke computeren og hoppe ud af hovedet, for i stedet at forbinde dig med møde nye, spændende mennesker – i virkeligheden. Hvad der kommer ud af det, er ikke til at vide. Til gengæld, så lover jeg dig, at du går derfra med en følelse af overskud, inspiration og begejstring, som du får lyst til at gøre noget med!
 
Selvom udbyttet på forhånd er uklart, så har jeg altid gjort en stor ting ud af, at gøre det let og naturligt og mødes. Så får man den bedste oplevelse af hinanden. Jeg har eksperimenteret med forskellige ting gennem årene, men fra 2020 er følgende 3 ting faste til alle fredagsbarer.
  • TEMA: Hver fredagsbar har et tema, som danner rammen for arrangementet, optakten til det og aktiviteterne, som er beskrevet herunder.

  • QUIZ: Efter at have afholdt og deltaget i en halv milliard events, så havde jeg aldrig troet, at det ville være en quiz, som vandt førtepladsen som verdens (måske) mest geniale icebreaker. Det er det! Derfor starter fredagsbaren med en temaquiz på 45-60 minutter, hvor du bliver sat sammen med 4 tilfældige deltagere, som du lærer at kende imens I sammen dyster mod de andre grupper.

  • CONNECT: Efter quizzen, og cirka en gang i timen, så faciliterer jeg en underholdende runde Connect, hvor alle bliver bedt om at sige hej til 3 nye mennesker. Det er ikke en elevatortale, en karriere afhandling eller et pitch af din virksomhed. Det er blot en kort intro til, hvad der optager dig i øjeblikket. Med den lille hage, at hver deltager kun har 1 minut til at fortælle det. Så det skal gå stærkt. Hvilket også gør det (lidt) sjovt. Alligevel får alle lidt indsigt i 3 andre deltagere, og finder hurtigt ud af, om I burde snakke noget mere efterfølgende.

Menneskelige møder i virkeligheden

Et møde med et menneske i virkeligheden, er langt mere værd end 50 digitale forbindelser, du aldrig har mødt. Det er nemlig i det fysiske møde, at værdifulde samtale udvikler sig, minder skabes og ægte relationer. Det kræver bare, at isen brydes. Hvilket bringer mig til det næste…

Naturlig Networking

Det fysiske møde, og det at opsøge nye mennesker er dog ikke noget, særlig mange er vant til. Det er en slap muskel, som kun er blevet slappere i den digitale tidsalder. Det er grunden til, der er indarbejdet så mange brobyggende aktiviteter. Til sammen, så gør de det lettere og mere naturligt at komme i kontakt med hinanden. Hvad den kontakt skal eller ikke skal, ja det finder du først ud af efter du har deltaget

Hej! Jeg hedder Jesper Sylvester

Jeg startede med at holde fredagsbarer tilbage i 2015, fordi jeg kender så ufattelig mange spændende mennesker. Og fordi der er så mange spændende mennesker, der kender mig, men som jeg endnu ikke har mødt!

Derfor besluttede jeg – sådan lidt spontant (typisk mig!) – at arrangere en fredagsbar. Hvem kunne sige nej til det? 

Jeg sende invitationen ud med 2 ugers varsel, og krydsede fingre for, at der ville komme 30. Der kom 300. Og de ville alle sammen have, at jeg gjorde det igen!

Siden er det blevet til 100+ fredagsbarer rundt om i Danmark, der er blevet besøgt af 7.000+ mennesker.